Aikoinaan Prismassa tylsistyneenä törmäsin Reetan reseptin savuporo-sienipiirakkaohjeeseen. Ei paljon kommentoitavaa, parhaimmillaan kadonnut koko piirasvuoan sisältö viidessä minuutissa, kun kutsuin saksalaiset vaihto-oppilaat kylään Tallinnassa.

IMG_1284-normal.jpg

20-vuotissynttäreillekin tuli aamukahdelta leivottua, seuraava aamu meni siivotessa.

IMG_1282-normal.jpg

Eikä siinä vielä kaikki!

IMG_1290-normal.jpg

'Vähem' kiirettä ja väsymystä, ja 'rohkem' keskittymistä ja aikaa ja tadaa!

IMG_2330-normal.jpg

Elikkäs nääs nääs, Maxin go-to poropiirakka joka hätään! Alkuperäisen ohjeen löydät täältä, Maxin piirakkaan on tehty muutama muutos.


Savuporo-sienipiirakka

Pohja

  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja nypi voi joukkoon. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos käytät vähemmän vettä, tulee taikinasta rapeampi. Toisinaan, riippuen vuoasta, on hyvä tehdä pohja kaksinkertaisena.


Täyte

  • ohjeessa lukee 200-300 g tuoreita sieniä, suppikset ja kanttarellit käy erittäin jepasti, MUTTA yleensä olen käyttänyt yhden purkin Sauvon sienikuutioita
  • 1 sibula
  • ohjeessa lukee taas 50g savuporoa, mutta koska proteiini ei oo aneemisille suomalaisille koskaan haitaksi eikä ne saksalaisetkaan oo porolle ei sanonu, laitetaan pussillinen savupororouhetta, hupsista sinne meni!
  • 1/2 tl rosépippuria, tai sillai että näyttää sopivalta
  • 1 dl silputtua tuorepersiljaa, mutta ei mul sellastakaan ollu ni kuivattuu persiljaa kui itest tuntuu
  • 1 tl rakuunaa tai sit ei
  • 1 dl juustoraastetta
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl ruokakermaa
  • 1 prk ranskankermaa 1/2 prk kermaviiliä

Pilko sibula hienosti ja paista. Heitä sekaan sienet ja poro, sitte ne persiljat ja pippurit. Taikina pitäs olla jo vuoas, ja levitetään juusto nätisti päälle. Heitä loppu roina päälle. Sekota munat, viili ja kermat, heitä niskaan. Älä sekota, näyttää nätimmälle niin. Nakkaa uuniin 200 asteeseen puoleks tunniks tai vähä päälle. AVOT!

IMG_2331-normal.jpg

Tämä on sitten suuri salaisuus, älkää jakako muille :3

Head aega! Vielä kun elelen Viron tunnelmissa, ku ei Saksaan kaan ole tullu vielä lähettyä, ni tästä kokkausmusat.

okabm-normal.jpg