Tänään alkaa torstaihin asti kestävä muutto. Tavallaan on mukavaa päästä taas omilleen kahden viikon jälkeen, mutta uuteen kaupunkiin muutto pelottaa. Tulevaisuutta on paha ennustaa, mutta jos olisin jäänyt Tallinnaan, olisi tulevaisuus ollut jo selvillä. Nyt on aika hypätä tuntemattomaan.


Tämän päivän resepteistä ei ole kuvia.


Lohitäyteiset letut

Lisa Kochen & Backen Februar 2013

  • 100 g jauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • 25 g voisulaa
  • 80 g crème fraîchea
  • 1 tl sitruunamehua
  • pippuria
  • 8 siivua savustettua lohta
  • 8 salvianlehteä (vaihdoin tilliin)
  • 40 g juustoraastetta

Sekoita maito ja jauhot kulhossa, lisää munat ja suola. Anna levätä 15 minuuttia. Lisää voi pannulle ja paista letut (noin 8 lettua). Pidä uunissa 70 asteessa lämpöisenä.

Sekoita crème fraîche ja sitruunamehu keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa lohi paloiksi. Levitä jokaiselle letulle crème fraîche -sekoitusta ja lisää päälle pala lohta, ja yksi salvian lehti (sekoitin tillin crème fraîchen joukkoon). Rullaa ja laita uunivuokaan. Levitä päälle juustoraastetta ja laita uunin, ja odota juuston sulamista. Lisää halutessasi päälle pinjansiemeniä (käytin kurpitsaa).


Sipulipesto

Lisa Kochen & Backen Februar 2013

  • 250 g punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 10 timjaminoksaa
  • 4 rosmariininoksaa
  • 6 rkl öljyä, esim. oliiviöljy plus purkin öljyämiseen tarvittava määrä
  • 100 g fetaa
  • suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • chilihiutaleita

Kuori ja pilko sipulit. Pese yrtit ja pilko pieneksi.

Lisää pannulle 6 rkl öljyä, ja paista sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa yrtit. Leikkaa feta paloiksi, ota sipulit pois liedeltä. Sekoita feta joukkoon. Mausta hunajalla, suolalla ja chilihiutaleilla.

Kaada pesto kannelliseen purkkiin kuumana, öljyä kansi. Sulje purkki hyvin ja anna jäähtyä. Sopii hyvin kalalle ja lihalle.


Elsässer Flammkuchen

Neue Ofengerichte Essen & Genießen

  • 430 g jauhoja
  • suolaa
  • 6 rkl öljyä
  • 2 isoa, miedonmakuista sipulia
  • 250 g pekonia kuutioina
  • 200 g hapankermaa
  • 200 g crème fraîchea
  • pippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ½ nippua persiljaa

Sekoita suolaa jauhoihin, lisää 4 rkl öljyä ja sekoita tasaisesti. Lisää joukkoon 2,5 d kylmää vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina folioon, ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia.

Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Paista sipulit ja pekoni pannulla jäljellejääneessä öljyssä. Esilämmitä uuni korkeimmassa mahdollisessa asteessa.

Kaulitse taikina mahdollisimman ohueksi, levitä rasvatulle leivinpellille, nosta reunat hiukan ylös. Sekoita hapankermat, paprikajauhe, suolaa ja pippuria ja levitä taikinan päälle.Levitä päälle sipulit ja pekoni.

Laita uuniin 8 minuutiksi, kunnes taikina alkaa kuplia. Pese persilja, silppua pieneksi, ja levitä flammkuchenin päälle.