Muutama päivä takaperin isi täytti vuosia, ja tänään kokoonnutaan kakuttelemaan :3 Äiti ryösti poropiirakan teon ja väsäsi tavallisen mansikkakakunkin, niin Maxin kokeilevaan keittiöön jäi vain Kookos-limettivanukas!

IMG_2340-normal.jpg

Vähän siihen tuli ilmakuplia, ja ei se nyt varmaan kaunein vanukas maan päällä ole, mutta kohtahan nähdään maistuuko se edes hyvältä.

IMG_2335-normal.jpg

Ohje on Jacqueline Böttcherin Pudding -kirjasta, jonka sain aikoinaan ystävältäni Frankfurtissa asuessani. Satuin katselemaan samaista kirjaa itse, mutta kirjakauppa kerkesi mennä kiinni. Samana päivänä ystäväni tupsahti ovelle kertoen ostaneensa minulle lahjan. Jujuna oli, että hän saisi ilmaiset jälkiruuat aina kun siltä tuntuu :P Hyvä että kerkesi kirjakauppa sulkea :3

IMG_2336-normal.jpg

Vanukkaan erikoisena osana on 'Kokos Zwieback', jota ei saa Suomesta. Sen voi kyllä varmaan korvata millä tahansa muulla kookospiparilla.

Olen aina sanonut, että mielikuvituskeittiöni on paremmin varustettu kuin kotimme keittiö. Tallinna nyt ei ollut niin mielikuvitusta, mutta tällä hetkellä astiat ovat painuneet takaisin vaatekaappien perukoille piiloon odottamaan, että joskus muutan uudestaan isompaan kämppään. Äidillä on kesken joku projekti, johon kuuluu kaikkien vispilöitten piilottaminen. Ei auttanut muu kuin käydä vaatekaapeilla penkomassa, jotta kookosmaitopaakut sai sekoitettua maitoon.

IMG_2337-normal.jpg

Siitä tulee kuulemma iso - yksi kerrallaan.


Kookos-limettivanukas

Vanukasta riittää neljään muottiin.

  • 4 rkl tärkkelystä (40 g)
  • 2,5 dl maitoa
  • 2,5 dl kookosmaitoa
  • 2-3 rkl sokeria (40 g)
  • 1 pss vaniljasokeria (Saksassa leivinjauhe, hiiva ja vaniljasokeri tulevat annospusseissa. Vaniljasokerin annostuksessa kannattaa käyttää omia aivoja)
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 60 g 'Kokoszwieback'
  • 50 g voita

Anna tärkkelyksen liueta 5-6 rkl maitoa, sekoita tasaiseksi.

Kattilassa kiehauta loput maito, sekä kookosmaito, sokerit ja limetinkuori. Nosta pois levyltä, ja lisää joukkoon tärkkelysseos pallovispilällä sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja koko ajan sekoittaen anna vanukkaan kiehua vähintään minuutin ajan. Nosta kattila taas liedeltä ja jaa annosmuotteihin niin, että tilaa jää vielä keksiseokselle. Anna jäähtyä, kunnes vanukkaalle on syntynyt jähmeämpi pinta. Kirjan mukana tulivat tarvittavat muotit, mutta näistä tulisi ainakin uskoakseni vähintään yhtä söpöt.

Jauha keksit pienemmiksi niin, että seassa on kuitenkin vielä ylläreitä. Kaada joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaisesti. Taputtele vanukkaiden päälle. Omissani oli vielä kansi päälle, ja suljin ne tässä kohtaa ja siirsin vanukkaat jääkaappiin. Jähmettymisajaksi kirja suosittelee vähintään neljää tuntia.

IMG_2342-normal.jpg


Kokos-Limettenpudding

  • 4 EL Speisestärke (40 g)
  • 250 ml Milch
  • 250 ml Kokosmilch
  • 2-3 EL Zucker (40 g)
  • 1 Päckchen Vanillezucker
  • abgeriebene Schale von 1 Biolimette
  • 60 g Kokoszwieback
  • 50 g Butter

Vier Puddingförmchen mit dem kleinen Belüftungsdeckel verschließen und mit kaltem Wasser ausspülen. Die Speisestärke mit etwa 5-6 EL von der Milch glatt verrühren.

Die restliche Milch mit Kokosmilch, Zucker, Vanillezucker und Limettenschale zum Kochen bringen. Vom Herd nehmen und die angerührte Stärke mit einem Schneebesen einrühren. Den Topf wieder auf die Herdplatte stellen und den Pudding unter Rühren mindestens 1 Minute kochen. Den Topf vom Herd nehmen und den heißen Pudding in die Förmchen einfüllen, dabei einen Rand frei lassen. Abkühlen lassen, bis sich eine Haut gebildet hat.

Den Zwieback in eine Gefriertüte geben und mit einem Nudelholz fein zerkleinern. Die Butter zerlassen und mit den Zwiebackbröseln vermengen. Die Masse auf dem Pudding verteilen und leicht andrücken. Die Förmchen mit dem großen Deckel verschließen und mindestens 4 Stunden im Kühlschrank kalt stellen.

Zum Servieren den Deckel entfernen, den Pudding etwas vom Förmchenrand lösen und auf kleine Teller stürzen, den Belüftungsdeckel öffnen und den Pudding herausgleiten lassen. Nach Belieben mit übrigen Zwiebackbröseln bestreuen.

IMG_2341-normal.jpg