Jos tässä nyt otettais sitten kiinni viimisen kuukauden tapahtumat. Tämän piti olla ensimmäisen viikon päivitys, sitten ensimmäisen kuukauden päivitys, mutta siitäkin nyt kulunut yli viikko.

IMG_3431-normal.jpg

Tästähän tämä elämä alkoi.

IMG_3463-normal.jpg

Aivan aluksihan tuli tämä katu tutuksi - Planken. "Yo dawg, we heard you like planking so we put 'planking' on your Planken, so you can plank while you Plank". Ei mitää hajua mitä selitän enää...

Mannheimiin muuttaessa googletin ravintoloita, joista tein Pinterest -boardin. Eräs maanantaiaamu juoksin maistraattiin ilmoittamaan osoitteen - kamalan töykeitä ihmisiä; aika varmasti väärä ammatti. Sen jälkeen menin hakemaan aamupalaleivän ennen koulun alkua tuosta leipomosta kuvassa - aivan kamala palvelu. Tilasin leivän ja laittikolan. "Hae kolas ite!". No Max reippaana tyttönä hakee kolansa maksettuaan, ja ensimmäisen työkaveri huutaa "se on sitten muuten maksettava!!!". Kuinka monta leipomon naista voi kokiksen tilauksella suututtaa? Beats me.. Seuraavana aamuna oli mentävä takaisin maistraattiin hakemaan ensimmäisen lukukauden ilmainen junalippu. Tiistait sujuikin saksalaisilta jo paljon paremmin, ja kun kellokin oli vielä niin vähän, päätin tsekata Pinterest -listan ensimmäisen paikan: Dolceamaron.

Photo0111-normal.jpg

Businessmiehiä aamupalalla :3

Photo0110-normal.jpg

Musiikki ja tunnelma oli juuri Maxille sopiva, mutta mietin kyllä vähän että erotunko joukosta. Kahvila kun on vähän hienostuneempi ainakin olevinaan. Mutta palvelu oli loppujen lopuksi ihan mukavaa. Aamupalasetti kahvilla ja ciabattalla oli erittäin jepa, harmiksi vain pöytäni ympärillä pörräsi kamala kasa banaanikärpäsiä :( Jäi läksyjen lukeminen ja syöminen vähän toissijaiseksi siinä huitoessa.

Photo0112-normal.jpg

Olisin kovin mielelläni halunnut paremman kuvan naisten huoneesta, mutta Nokian vanha puhelin ja himmeä valaistus eivät oikein sovi yks yhteen. Sisustus kahvilassa oli kuitenkin melkein paras osa kokemusta.

Photo0115-normal.jpg

Kahvila sijaitsee aivan Wasserturmin äärellä, yksisuuntaisen kadun toisella puolen. Taas sai kirota, että jätti kameran kotiin. Aamuaurinko kun osui Wasserturmin suihkulähteeseen niin kauniisti - näytti kuin koko vesi olisi kimallellut. Mannheimissa saisi aina paistaa aurinko..

Photo0114-normal.jpg

Rosengarten

IMG_3466-normal.jpg

Seuraava matkavinkki sopii muihinkin kaupunkeihin. Jos viski, liköörit tai öljyt kiinnostavat, useissa suurkaupungeissa on liike nimeltä Vom Fass, elikkä Hanasta.

IMG_3467-normal.jpg

Vom Fassin hyvä puoli on, ettei tarvitse ostaa isoja pulloja vain kokeillakseen esimerkiksi uutta viskilajia, vaan myytävät alkavat pienistä taskukokoisista täytettävistä puteleista. Huom. kuvassa myös komea kamerani.

IMG_3468-normal.jpg




Seuraavana Things I want to do in Mannheim -listalla oli  Mémoires d'Indochine. Synttärit tuli, ja sen mukana 4 tunnin hyppytunti. Toki aamulla tuli ihan hyvästä syystä nukuttua tunti tai pari pommiin. Hups, nuhtelin itseäni ja sanoin, että jos ei tavat parannu, joudun palauttamaan itselleni ostaman lahjan takaisin liikkeeseen. Enää ei ole tullut myöhästeltyä.

Mémoires d'Indochine on pienikokoinen aasialainen ravintola. Saavuimme luokkakaverieni kanssa juuri kahdeltatoista, jolloin ovet aukesivat. Kymmenen minuuttia myöhemmin pöydän löytäminen olisi ollut mahdotonta, niin opiskelijat kuin liikemiehet vyöryivät lounaalle. Onneksi ravintolasta taitaa myös saada ruokansa take awayna.

Suurena ankan ystävänä tilasin itselleni sellaisen. Ruoka oli erittäin hyvää :3 Mutta tästäkin paikasta on kyllä sanottava muutama vähän ei niin mairitteleva sana. Ensinnäkin, vaatteni haisivat koko loppupäivän aivan uppokeitetyiltä; taitaa ensikerralla tulla ruoka mukaan. Toiseksi, joukossamme oli pähkinäallergikko, joka tilasi annoksen, missä oli suolapähkinöitä. Niitä kun ei ollut listattu menuuseen. Selitimme tilanteen tarjoilijalle, joka oli erittäin pahoillaan ja hoiti tilanteen erittäin ammattimaisesti. Palvelussa ei siis vikaa, mutta allergikon parempi kysyä annoksesta ennen tilaamista.


Kuva0041-normal.jpg

Synttäreitä juhlittiin kolme iltaa putkeen. Tässä taideteos keskimmäiseltä.


Mitä muuta Mannheimiin sitten kuuluu? Tässä muutama kuva kotielosta. Ehkä sitä noutaruuan hakua täytyy sittenkin harkita kahdesti...

IMG_3488-normal.jpg

Ruoka ja haarukka tappeli; ruoka voitti.

Sitten siitä sisustuksesta:

IMG_3490-normal.jpg

Tässä työpöytäni. Huomioi inspiroiva viesti seinällä.

IMG_3489-normal.jpg

Tässä viereinen seinä. Tämä viesti sen sijaan ilmoittaa selvällä saksan kielellä, että huone tulisi siivota. Myös kauniit opiskelumuistiinpanot ovat päässeet kuvaan.



Ja miten se koulun käynti sitten alkoi? No Bar hoppingilla tietty.. Tallinnassa me kutsuttiin sitä kyllä pubcrawliksi, ja meininkikin oli vähän rajumpi.

IMG_3469-normal.jpg

Ensimmäisenä saavuimma Barriosiin, joka myös löytyi Pinterest -listalta. Kyseessä on texmex-latino vaikutteinen paikka. Oli kuitenkin niin kiire juosta paikasta toiseen, että tyydyimme vain cocktaileihin. Meitä kuitenkin oli kolme mainittavan kokoista seuruetta, että lupasivat kaksi yhden hinnalla. Kierot huijasivat intialaisen, jolla ei alkoholin juomisesta ollut paljon kokemusta, tilaamaan kaksi jumbo Long Island Ice Teata. Häntä ei sitten nähty enää tämän jälkeen.

Ruoan tuoksu sisään astuttaessa oli huumaava. Kaikille tuli nälkä, niin myös vieressäni istuvalle tuoreelle luokkakaverille. Kerroin hänelle että laukussani on koskematon kaupasta ostettu Club Sandwich. Eipä aikaakaan kun se oli hotkaistu pois ilmoilta, ja näin sain ensimmäisen ystävän koulusta :D

Eilen tuli käytyä Barriosissa vihdoin syömässä. Illalla myös tämä ravintola täyttyy nopeasti. Olimme kolmas pöytä avaamisen jälkeen, ja kun seuraavan kerran käännyin ympäri, ei yhtään pöytää ollut enää vapaana. Eli, Mannheimissa on hyvä varata pöytä tai saapua ajoissa. Mutta siitä ruokailukokemuksesta enemmän, itse tilasin Jambalaya con Gambasin. Oli hyvää ja valtavan kokoinen annos, mutta katoppas. Kaikki uppos :3 Jälkiruokalistaa ei ole, siirryin alkoholittomiin cocktaileihin. Oliko se seitsemästä mihin virallinen Happy Hour..

IMG_3472-normal.jpg

Surullisen kuuluisa Long Island Ice Tea

IMG_3471-normal.jpg

Mojitossani kasvoi puu


Ja bar hopping matka jatkui. Seuraavaksi suuntana oli Shooter's. Nyt täytyy sanoa, että jokaisessa kaupungissa vanhempien luonta poismuuton jälkeen on ollut Shooter's. Frankfurtissa, jonne menimme töitten jälkeen odottamaan aamujunaa muutaman oluen ja party platen äärelle; Tallinnassa Bermudan kolmiossa - halpoja shottilautasia; sekä nyt Mannheimissa. En tiedä, että tuleeko sitä sitten muutettua vahingossa aina Shooter's -kaupunkiin vai jos sitä muuttaisi Shooter's vapaaseen kaupunkiin, niin pykättäiskö sinne sitten äkkiä sellainen?

IMG_3475-normal.jpg

Ylläripylläri shotteja, ja tahmanen kädenjälki

IMG_3473-normal.jpg

Max maistui ihan Listerinelle. Ja Rambosta tulee kuulemma baarimikko huutamaan tilaajalle naamapunaisena. Suuri mysteeri on, että mihin näistä juomista kuuluu bobbycarilla baarin ympäri ajo. Sellainenkin on. Eli varovaisuutta tilatessa!

IMG_3474-normal.jpg


Seuraavana Stars, joka on korkealla Mannheimin kattojen yläpuolella.

IMG_3486-normal.jpg

Puolistakaan näistä ihmisistä ei ole mitään hajua keitä he ovat :D Jotain ylempi tai rinnakkaisluokkalaisia.

IMG_3481-normal.jpg

Starsissa kaikki cocktailit on nimetty julkimoiden mukaan. Max no shame tilaa: "Hi! I'd live Ryan Gosling, but if that's a bit hard to arrange, I'll settle for a drink". Baarimikottaren ilme oli vähän ihmetystä täynnä.

IMG_3485-normal.jpg

Ryan oli sweet :3 ja mehukas :D En tiedä Mannheimissa cocktailia tilatessa, että tilaako sitä alkoholia hedelmillä vai hedelmäsalaatin alkoholilla.. Ryan Gosling oli kyllä melko näyttävä :D



Nyt pitää pitää kiirettä, kun olisi lähdettävä Heidelbergin kautta Gießeniin ystäviä tapaamaan, ja ovesta tulisi olla ulkona alle vartissa.


Mutta mutta.. Starsista yhtämoisella kiireella jatkui matka Timesiin. Kaikki kolme seuruetta päättivät matkansa sinne, eikä joukkoon tainnut koulumme ulkopuolisia eksyä. Olihan päivänä tietysti tiistai 1.10. :D


Jotenkin siinä pääsi käymään niin, että minä ja ystäväni olimme viimiset lähtiät aamulla. Itselläni oli vapaa päivä mutta kaverilta jäi tunnilla käynti tapahtumatta :D Nukkua kun olisi kerennyt puoli tuntia. Tsot tsot!

IMG_3487-normal.jpg

DJ heipattelee..

Jostain kumman syystä noilla seinillä ei roiku kelloa Helsingin ajassa. On vaan New York, Pariisi, Sydney, Berliini ja yms yms. Että se oli sitten sellainen reissu. Seuraava kerta Timesissa oli ensimmäinen synttärinjuhlinta ilta. Sinäkin päivänä joku toinen kouluista oli pubcrawlaamassa. Mutta nyt on juostava.

Ciao ciao, bitches :*