Näissä resepteissä itseasiassa syy blogin aloitukselle. Melkein kaiken vapaa-aikani olen käyttänyt joko Berliinissä tai Hessenissä, ja matkoilta on kertynyt halpoja reseptilehtiä, joissa silloin tällöin jotain kullan arvoista. Kuten tässä nämä Auberginen-Röllchen, eli siis papuja käärittynä munakoisoihin, välissä vuohenjuustoa nam nam :3

IMG_2328-normal.jpg

Vihreä papu-munakoisokääröt vuohenjuustolla

  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • 500 g vihreitä papuja
  • 1 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g vuohentuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • pippuria
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • tuoretta timjamia
  • rosépippuria

Pese munakoisot ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Itketä suolalla.

Siisti ja pese pavut, ja käytä 5 minuuttia kiehuvassa suolavedessä. Nouki pois ja anna hyvin kuivaa. Kuori valkosipulit ja pilko hienoksi. Sekoita vuohenjuusto, valkosipuli ja sitruunamehu tahnaksi, mausta mustapippurilla.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180). Pyyhi munakoisoista suola ja kyyneleet :'( ja sivele sen jälkeen kaikki viipaleet molemmin puolin oliiviöljyllä. Asettele munakoisot alustalle vierekkäin, ja levitä vuohenjuustoseos tasaisesti viipaleiden päälle. Laita munakoisoviipaleen päähän nippu papuja, rulla tiukasti kiinni ja kiinnitä cocktailtikulla. Toista kunnes toivottavasti molemmat rehut loppuu samaan aikaan kesken.

Laita rullat uunivuokaan. Kaada joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Huuhtele timjami, kuivaa ja lisää joukkoon. Kypsennä uunissa ~25 minuuttia. Haluttaessa lisää rosépippuri rullien päälle ennen tarjoilua.

IMG_2306-normal.jpg

Valitettavasti kuvissa on väärät pupunruuat. Ekasta satsista ei tullu otettua kuvia, ja tokaan satsiin Kouvolan cittarissa ei ollut papuja, niin kokeiltiin parsalla. Kyllä nekin katosivat melko nopeaa vauhtia.


Bohnen-Auberginen-Röllchen mit Schafskäse

  • 1 Aubergine
  • Salz
  • 500 g grüne Bohnen
  • 1 Knoblauchzehe
  • 200 g Schafskäse
  • 2 EL Zitronensaft
  • Pfeffer
  • 6 EL Olivenöl
  • 150 ml Gemüsebrühe
  • 100 ml Weißwein
  • 3 Zweige Thymian
  • evtl. rosa Pfefferbeeren

Die Aubergine waschen, putzen und längs in dünne Scheiben schneiden. Mit Salz bestreut beiseitestellen.

Bohnen putzen, waschen und ca. 5 Min. in kochendem Salzwasser garen. Abgießen und gut abtropfen lassen. Die Knoblauchzehe abziehen und fein hacken. Mit Schafskäse und Zitronensaft pürieren, pfeffern.

Ofen auf 200 Grad (Umluft 180) vorheizen. Die Auberginenscheiben abtupfen, auf beiden Seiten mit Öl einstreichen. Nebeneinander auf eine Arbeitsfläche legen, jeweils mit etwas Schafskäsecreme bestreichen. Auf das untere Ende Bohnen legen. Auberginen fest aufrollen, mit Holzspießchen fixieren. Die Röllchen in eine Auflaufform legen. Brühe, Wein angießen. Thymian kurz abbrausen, trocken schütteln und dazugeben. Auberginen-Röllchen im Backofen ca. 25 Min. garen.

Rouladen nach Belieben mit zuvor leicht im Mörser zerdrückten rosa Pfefferbeeren bestreuen. Dazu schmeckt frisch zubereitetes cremiges Kartoffelpüree.


Lisa Kochen & Backen Juni 2013

IMG_2307-normal.jpg

Vähän on likanen vati.. Äitin keittiön sisältö ei oo ihan samaa sarjaa ku mun mielikuvituskeittiön. Suuri osa astioista jää nyt tänne muutossa, eikä matkaa Saksaan nyt ainakaan toistaiseksi.

Guten Appetit!