Tämä ruoka on aivan liian maittavaa säilytettäväksi jääkaapissa yhteenkään huomiseen. Jos tästä kohta lihotaan, syynä tämä:

Photo0116-normal.jpg

Naja, ei ehkä kaunein kuva, varsinkaan vanhalla nokialaisella otettuna.

Ja mitäs tähän sitten tarvitaan?

  • lenkkimakkaraa
  • jauhoja
  • kuivaa punaviiniä (osta koko pullo ja lirautan niin että tuntuu hyvältä)
  • 2dl kermaa
  • 2dl kermaviiliä tai smetanaa riippuen kuinka hapanta haluaa (Huom! Peittää punaviinin makua, kunnon alottelevalle alkoholistille siis vähemmän hapanta)
  • sipuli tai kaksi
  • reippaasti valkosipulia, sellaset kolme kynttä on erittäin jepa
  • pippuria, Maggi -maustetta, tuoretta ruohosipulia jonkun verran päälle heitettäväksi
  • kasvisliemikuutio tai -tiivistettä ja vettä
  • spätzleä


Leikkaa lenkki siivuiksi ja vielä puolikuiksi. Kulhossa kaada joukkoon jonkun verran jauhoja ja heiluttele niin, että peittyvät tasaisesti. Tuhoa sibulat ja valkosibulat. Voita kattilaan ja kossu pakkaseen, eiku siis voita pannuun. Parempi ehkä ottaa kaks kun on noita lenkkimakkaranpalasia kuitenkin sen verran paljon. Tiedät mitä tehdä sipuleille, ja niitten makkaroitten kanssa... Jauhojen kanssa pitäisi tulla kiva rapea pinta :3

Kun tämä rupeama näyttää kunnolliselta, heitä maksusibulat isoon kattilaan ja kaada punaviiniä tarpeeksi. Kahden desin pullolla tuli kerran ihan liian vähän makua :( Sitten keittele punkkua hetki kasaan, tässä vaiheessa koko keittiö tuoksuu taivaalliselle :3 Heitä kermat sekaan ja anna paksuuntua pienemmällä lämmöllä. Mausta Magilla ja pippurilla.

Kiehauta vesi ja kasvisliemimikälie. Lisää spätzlet ja anna kiehua minuutti tai kaksi, valuta vesi ja tarjoile samantien. Syö.